پس از عمليات پیش گرم کنی رب توسط دستگاه پری هیتر،مخلوط آب و گوجه فرنگي به صورت پالپ در می آید و در این حالت مي بايست آب آن جدا شود كه اين عمل توسط دستگاه صافي آب گوجه فرنگی یا همان صافی توربو انجام مي گیرد. صافي آب گوجه فرنگی با توجه به نوع محصول و فرآیند تولید، میتواند متفاوت باشد ولي اساس كار همه آنها يكسان است از انواع صافي ها، مي توان صافي روتاري با دور كم و يا صافي هاي توربو با دورهاي بالا را نام برد.
گروه ماشین سازی نامجو با رعایت سادگی در طراحی، مهندسی دقیق و انتخاب نوع روتور، باعث شده تا دستگاه صافی آب گوجه فرنگی یا همان صافی توربو در عمل بدون توقف و به صورت مداوم کار کند. گوجه های خرد شده توسط خرد کن گوجه فرنگی(کراشر) پس از عبور از پری هیتر، وارد صافی توربو میشوند. در این دستگاه محفظه ای دارای پره های شعاعی وجود دارد که به وسیله ی روتور می چرخد و محصولات را با استفاده از نیروی سانتریفیوژ به صفحه ی مخروطی شکل هدایت کرده و به این ترتیب پوست، دانه و سایر اجزاء نامطلوب میوه از آن جدا می شوند. میزان جداسازی مورد نیاز با انتخاب سایزهای مختلف صفحه های مخروطی امکان پذیر می باشد. درجه فشار نیز به وسیله ی افزایش یا کاهش میزان فاصله ی بین پره های شعاعی و سطح صفحه مخروطی، در ماشین در حال کار، قابل دسترسی می باشد.
نوع فرم و زاویه پره های روتور به صورتی طراحی گردیده است که توزیع محصول به طور یکنواخت انجام گرفته و محصول در نقطه ای از یک دایره که خود داخل دایره دیگری می چرخد قرار گیرد و این امر باعث چرخش محصول با سرعت زیادتر و نهایتاً انفجار آن شده و خیلی سریع بخش های مایع و گوشتی آن از پوست و بذرش جدا می گردد.
عملیات استخرج در صافی آب گوجه فرنگی(صافی توربو) به دو شکل انجام میگیرد:
الف)استخراج گرم (HOT EXTRACTION)
پس از عملیات غیر فعال کردن آنزیم ها به وسیله هات بریک و کلد بریک، ضروری است به منظور غلیظ کردن آب محصول، پوست و دانه ها از آن جدا شود. صافی توربو انجام دهنده این مرحله شامل ویژگی های زیر میباشد:
بدنه یک یا دومرحله ای به همراه موتور مستقل که به وسیله ابزار اینورتور کنترل می شود.
توری و صافی با اندازه های مختلف به سرعت و دقت قابل تعویض می باشد.
پره های قابل جدا شدن به منظور جایگزینی آسان و اقتصادی
فاصله بین پره و صافی به وسیله ابزار ساده حتی زمانی که دستگاه در حال حرکت است قابل تغییر می باشد.
عملیات شستشوی خودکار در فواصل زمانی مشخص به وسیله تنظیم خودکار تزریق آب
ب)استخراج سرد (Cold extraction)
در مواردی که ضروری است پوره میوه جات و سبزیجات طبیعی با کیفیت بالا حاصل شود، ما یک جایگزین برای استخراج گرم پیشنهاد می دهیم، که آن استخراج سرد است که قبل از مرحله غیر فعال سازی آنزیم ها قرار داده می شود. به وسیله استخراج سرد، پوسته و دانه های میوه به درجه حرارت بالا نمی رسد و در این حالت آفت کش های بر روی پوست قبل از وارد شدن محلول به پوره به وسیله عملیات گرمایی حذف می شوند.
ممکن است شما از محصولاتی مانند سیب قرمز استفاده کنید که اگر گرمای بسیار بالا به آن وارد شود، پوره آن به وسیله پوست آن رنگی خواهد شد اما با استفاده از این روش به صورت شفاف باقی خواهد ماند. شما با این کار از گرم شدن بیش از حد دانه و پوسته و دیگر مواد جلوگیری می¬کنید به طوری که مزه پوره بدون هیچ احساس سوختگی حفظ خواهد شد.
برای تضمین حداکثر بازده محصول، فرآیند استخراج سرد شامل سه مرحله متمایز از خرد کردن، جداسازی و استخراج می باشد. میوه از طریق یک شبکه عبور می کند بنابراین فرآیند خردکردن پالپ و جداسازی از سنگها به آسانی انجام می شود و در نهایت به دستگاه پالپر می رسد که دانه، پوست و سنگها حذف می شود. تمام مراحل استخراج در یک محیط کنترل شده اتفاق می افتد تا از تخریب ویژگی های محصول برای اکسیداسیون زود هنگام ناشی از تماس با اکسیژن جلوگیری شود.
صافی های توربو به صورت خاص برای استخراج و تصفیه گوجه فرنگی و عصاره ی میوه جات در دو حالت سرد و گرم طراحی شده اند اما برای کلیه محصولاتی که نیاز به جداسازی جامد از مایع دارند نیز استفاده می شوند.
مزایا و نقاط قوت دستگاه صافی آب گوجه فرنگی تولید شده توسط گروه ماشین سازی نامجو:
استخراج آب میوه ها بدون ذره ای از اجزاء میوه
میزان پایین رطوبت در تفاله های خروجی
ظرفیت بالای محصولات
تنظیم درجه فشار در زمانیکه ماشین در حال کار می باشد.
سیستم تمیز کنندگی صفحه برای ماشین در حال کار مطابق با سیستم عمومی CIP
قابلیت تنظیم در سرعت های مختلف
ساختار مطابق با استاندارد CE
امکان تعویض سریع صفحه ها برای محصولات مختلف