فرآیند شکل گیری خط تولید تن ماهی

فرآیند شکل گیری خط تولید تن ماهی

خلاصه مقاله :

در این مقاله با فرآیند شکل گیری خط تولید تن ماهی به صورت مختصر آشنا خواهیم شد و همچنین به ذکر برخی از دستگاه های مورد نیاز برای خط تولید کنسرو تن ماهی خواهیم پرداخت.

در این مقاله با فرآیند شکل گیری خط تولید تن ماهی به صورت مختصر آشنا خواهیم شد و همچنین به ذکر برخی از دستگاه های مورد نیاز برای خط تولید کنسرو تن ماهی خواهیم پرداخت.

قسمت دریافت و اندازه گیری

سطل های تن منجمد در سردخانه ها با دمای پایین نگه داری می شوند. هنگامی که قوطی ها وارد خط دریافت می شوند، جهت اندازه گیری ضایعات، آن ها را بر روی نوار نقاله دو ردیفه می ریزند که سرعت حرکت این نوار ها باهم متفاوت است. این عمل به منظور تغذیه صحیح دستگاه ترازوی تکان دهنده، خالی انجام می گردد. یک الواتور که طراحی ویژه ای دارد، ماهی ها را به صورت جداگانه بر روی دستگاه اندازه گیری قرار می دهد. این دستگاه ماهی ها را به اندازه های از پیش تعیین شده، تا حداکثر ۱۰ کیلوگرم، تقسیم بندی می کند. ماهیان بزرگی که وزن آنها بیش از ۱۰ کیلوگرم است، بطور جداگانه دسته بندی شده و برش می خورند. در ادامه ماهی های تن بر اساس وزن بسته بندی می شوند؛ که یا در سرد خانه نگه داری می شوند و یا وارد خط تولید می شوند.

دامپینگ

سطل های زباله، مواد زائد ماهی را که از پیش جدا سازی شده بودند را روی نوار نقاله دو طبقه می ریزند. ماهی های بزرگ به قسمت برش انتقال داده می شوند. ماهی های سالم برای پخت اولیه وارد دستگاهی می شوند که به آن ها پخت اولیه می دهد. سپس قسمت سر و دم آن ها جدا شده و به قسمت برش ارسال می شوند.

تمیز کردن بعد پخت اولیه

سینی های ماهی خنک شده روی میز های تمیز کننده قرار می گیرند. سپس سر دم و باله ماهی از آن جدا می شود. قسمت هایی که گوشت تیره دارند به علاوه پوست ماهی آن از آن جدا می شود؛ در عین حال قسمت های شفاف و تمیز وارد کنسرو می شوند. معمولا قسمت های اضافی ماهی توسط نوار نقاله به سمت آسیاب منتقل می شوند. از قسمت تیره گوشت برای غذای حیوانات خانگی استفاده می شود. با توجه به اقدامات انجام شده در مرحله پخت اولیه، عملیات جداسازی پوست بسیار آسان خواهد بود.

کنترل عملکرد

با نصب دستگاه های توزین و چاپگر آنلاین ( یکی در ابتدا و دیگری در انتهای فرآیند تمیز کردن) وزن ماهی به طور خودکار کنترل و ثبت می شود. در عین حال، عمل پخت و خنک سازی از یک طرف، و تمیز کردن آن از طرف دیگر، باعث کاهش وزن می شود که این کاهش وزن بطور متداول کنترل می شود.

پخت اولیه و خنک سازی

سینی های حامل ماهی به وسیله قفسه های مخصوص، برای پخت اولیه وارد دستگاه می شوند. هنگامی که تعداد کافی از قفسه ها بارگذاری شد، قفسه ها بر روی نوار نقاله به سمت پخت اولیه حرکت می کنند.
دستگاه های پخت اولیه در انتهای هر مسیر مجهز به یک درب می باشند. تمام ماهی ها بوسیله بخار در مدت زمان مناسب و با توجه به اندازه، شامل پخت اولیه می شوند.
لازم به ذکر است که هر دو فرآیند پیش پخت و خنک سازی در شرایط خلا انجام می شود. پس از خنک شدن قوطی ها، اپراتور مشغول به تمیز کردن قسمت بیرونی قوطی کنسرو می شود. فرآیند پخت اولیه و مرحله خنک سازی کاملا توسط سیستم PC/PLC کنترل می شود.

 

بهره برداری از خط تولید تن ماهی طبیعت توسط گروه ماشین سازی نامجو

پرکن (پر کن کنسرو تن ماهی)

در این قسمت سینی های که حاوی گوشت ماهی هستند توسط نوار نقاله مخصوص با سرعت وارد دستگاه پرکن می شوند. سپس گوشت ها بطور دستی روی نوار هایی ( تسمه ) تمیز و بهداشتی قرار می گیرند.
این تسمه های بهداشتی بطور منظم در حال چرخش و حرکت هستند. همین عامل سبب می شود که محصول به طور منظم و متداول وارد محفظه مخصوص شوند. تغییرات مکانیکی و پنوماتیک به منظور اصلاح وزن و ظاهر قالب نهایی می تواند در هنگام کار و فعالیت ماشین اعمال گردد.
دقت داشته باشید که ماهی ها از لحاظ وزن و زیبایی محصول همیشه ثابت هستند.
اخیرا به دلیل مکانیسم تازه سرعت تولید بسیار زیاد شده است؛ که دو ردیف قوطی را همزمان با حداکثر ۳۰۰ قوطی در دقیقه پر می کند (سرعتی که بر اساس سایز قوطی به آن ۳ اونس گفته می شود).

روغن ریز، نمک ریز، دربندی

قوطی ها توسط یک یا چند دستگاه از ماهی پر می شوند و سپس برای ارسال به بخش بعدی (روغن ریز) آماده می شوند. در حین انتقال، کمی آب نمک به هر یک از کنسرو ها اضافه می شود. قبل از این که قوطی وارد بخش پرکن شود، بوسیله دستگاه وکیوم کاملا پاک می شود؛ سپس ظرف کنسرو از زیر دستگاه روغن ریز عبور می کند.
دستگاه وکیوم کاملا با دستگاه اگزاست هماهنگ است، بطوریکه بلافاصله بعد از خروج هوا درب قوطی بسته می شود. خارج کردن هوا باعث می شود که محصول بو و طعم نامطبوع نگیرد و ظاهر خودش را حفظ کند.

بارگیری و پیاده سازی

ماشین آلات خط تولید تن ماهی

این بخش از خط تولید، شامل بارگیری و پیاده سازی قوطی ها و همچنین ظروف شیشه ای به صورت نیمه و یا تمام اتوماتیک می شود. همچنین این واحد دارای تجهیزاتی جهت ذخیره سازی و تخلیه سینی ها به منظور کنترل ظروف و کیسه های پلاستیکی می باشد.
این واحد به طور خاصی مهندسی سازی شده است تا با توان بالا و حداکثر اطمینان کانتینر ها را حمل کند.

سیستم اسپری بخار آب

فرآیند SWS

فرآیند SWS یک نوع استرلیزاسیون موثر، سریع و همگن است که تحت فشار هوا انجام می شود. ورود بخار بطور مستقیم و با فشار یکنواخت انجام می شود.
اسپری با فشار سبب مخلوط شدن بخار و آب می شود و دما را بطور یکنواخت پراکنده می کند؛ و بطور غیر مستقیم، با خنک سازی در مبدل حرارتی صفحه، باعث صرفه جویی در مصرف آب از طریق تصفیه آن، مواد شیمیایی و انرژی می شود.

خنک کننده میکرو

خنک کننده میکرو یک انتقال کنترل شده و ملایم از استرلیزاسیون به خنک کننده است و از شوک حرارتی یا افت فشار کنترل نشده جلوگیری می کند. اسپری ترکیبی از بخار و آب با فشار زیاد، باعث ایجاد یک درجه حرارت یکسان در داخل مخزن می شود که این موضوع روند استرلیزاسیون برای کنسرو به صورت قوطی، شیشه و کیسه را موثر، سریع و یکدست می کند. سیستم کاملا اتوماتیک و واحد سرعت زیاد تولید را بهبود می بخشد.

خط تولید کنسرو تن ماهی نامجو

گروه ماشین سازی نامجو با سابقه ای درخشان، در زمینه طراحی و ساخت ماشین آلات صنایع غذایی، مفتخر است که توانسته خط تولید بزرگترین شرکت تولید کننده مواد غذایی در ایران، یعنی شرکت طبیعت سبز میهن را به بهره برداری برساند. از ویژگی های این خط تولید میتوان به تولید کنسرو های تن ماهی با کیفیت بسیار بالا در انواع طعم های مختلف اشاره کرد. همچنین وکیوم پیش پخت کنسرو باعث بهینه سازی محصول نهایی شده که این موضوع چرخه پختن و خنک کردن را با یک پروفایل انتقال حرارت کامل از طریق روش پیشرفته مدل سازی ریاضی، بهبود می بخشد. همچنین دقت بالا در پر کردن کنسرو، باعث صرفه جویی در هزینه های اصلی ماهی در پخت اولیه نسبت به سایر مفاهیم می شود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص راه اندازی خطوط تولید صنایع غذایی از طریق شماره های زیر با ما در ارتباط باشید.